"Blij dat Hannes gebleven is, ondanks aanbiedingen"

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2018, 07:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zondag tegen Oostende maakte Hannes Delcroix zijn debuut voor het A-elftal van Anderlecht. "Hij was heel gelukkig", vertelt zijn vader Dominique in Het Nieuwsblad. "Hannes speelt al zes jaar voor Anderlecht. Naar dit moment keek hij uit."

Delcroix is één van de zes spelers geboren in 1999 in de A-selectie. Hij is de vijfde die debuteert. "De nieuwe politiek is hoopgevend", zegt vader Dominique. "Ieder jaar werd Anderlecht kampioen in de meeste jeugdcategorieën, maar toch stroomden weinig spelers door. Dat vonden we jammer. Ook met ons werd meermaals contact opgenomen door andere clubs, maar we zijn blij dat we de raad van Jean Kindermans gevolgd hebben en gebleven zijn."

Delcroix heeft roots in Haïti. Als tweejarige peuter werd hij geadopteerd door het gezin Delcroix uit Horendonk in de Noorderkempen. "Met zijn salaris ondersteunt Hannes een gezin in Haïti en via een Belgische hulporganisatie steunt hij een project rond waterputten. Hij is erg betrokken met zijn geboorteland. Hij ging nog niet terug, maar dat komt wel."



anderlecht-online forum