Vanhaezebrouck laat jongeling proeven van A-kern

MAANDAG, 6 AUGUSTUS 2018, 19:22 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De spelers die gisteren niet in de basis stonden, kregen vandaag van Hein Vanhaezebrouck een stevige training te verwerken. Hierbij mocht hij ook een nieuw gezicht verwelkomen. De 16-jarige Killian Sardella mocht vandaag al eens proeven van het grotere werk. Ideaal moment voor een kleine voorstelling.

Sardella werd geboren op 02/05/2002. Zijn vader is van Italiaanse afkomst en de roots van zijn moeder liggen in Congo. Hij begon met voetballen in Wemmel, maar verhuisde al snel naar FC Brussels. In 2011 maakte hij de overstap naar RSC Anderlecht. Hier werd hij omgeschoold van middenvelder tot centrale verdediger. Sardella is snel, tweevoetig, beschikt over een prima positiespel en speelt vaak in één tijd. Niet verwonderlijk dus dat hij in Neerpede aanzien wordt als een groot talent.

Sardella is ook Belgisch international bij de U17 en maakte deel uit van de Belgische selectie die in mei de halve finale haalde op het EK U17. Hij tekende in mei, net als 10 andere jongeren een profcontract bij RSC Anderlecht. Ondanks de vele aanbiedingen uit het buitenland, koos Sardella toch voor het sportieve project bij RSCA.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.