Cijfers achter de indrukwekkende competitiestart

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2018, 18:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE 1-4 en 5-2. Negen doelpunten gemaakt en twee hattricks van Ivan Santini. Wat meer informatie bij het uitstekende seizoensbegin. 

Anderlecht begon voor de vierde keer in vijf jaar met zes op zes aan de competitie. Enkel vorig seizoen lukte dat niet. Vorig jaar scoorde Anderlecht amper één doelpunt in de eerste twee speeldagen. Het duurde tot speeldag acht vooraleer Anderlecht een negende doelpunt scoorde. Het was toen al eind september.

De laatste tien seizoenen scoorde Anderlecht nooit meer dan zes keer na twee speeldagen.

Hoe lang is het geleden dat een speler van Anderlecht twee hattricks op rij scoorde? Laat het ons gerust weten onder dit artikel. Want hattricks in paars-witte loondienst zijn schaars. Van de laatste tien seizoenen hebben we er maar zes teruggevonden. Hanni en Teodorczyk vorig jaar, Suarez (2013), Mbokani en De Sutter (2012) en Frutos. (2008)

Het is opvallend dat Anderlecht met een vernieuwd elftal nu al zo vlot de weg naar doel vindt. Naast ‘vernieuwd’ is paars-wit ook verjongd. Met Dimata, Saelemaekers en Cobbaut stonden drie spelers van negentien of twintig al twee keer aan de aftrap. De 19-jarige Bornauw ontbrak vandaag door ziekte, maar speelde wel tegen Kortrijk.

Dauda en Kayembe zijn allebei twintig en vielen vorige week in. Delcroix (19) en Amuzu (18) deden dat vandaag.

Van de zeventien spelers die Hein Vanhaezebrouck dit seizoen al gebruikte zijn er dus acht twintig of jonger.



anderlecht-online forum