Vanhaezebrouck looft Verheyen: "Te weinig analisten zoals hij"

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2018, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS KV Oostende wordt sinds dit seizoen gecoacht door Gert Verheyen. De oud-Rode Duivel was was voordien analist. In die hoedanigheid genoot hij veel respect van Hein Vanhaezebrouck. "Hij stond in mijn top drie. Hij verkocht niet zomaar wat praatjes."

Het is geen geheim dat Vanhaezebrouck niet hoog oploopt met de meeste analisten. Maar Verheyen is anders. "Hij trok het niveau naar omhoog", aldus de Anderlecht-coach. "Hij bleef altijd rustig, speelde nooit op de man en had weinig commentaar op zijn collega's. Hij was een voorbeeld voor negentig procent van de analisten. Helaas zijn er weinig analisten zoals hij. Daarom vind ik het spijtig dat hij gestopt is als analist."

Vanhaezebrouck vindt het wel logisch en goed dat Verheyen de stap naar het trainerschap heeft gezet. "Het was geen vraag 'of', maar 'wanneer'. Ik juich zijn keuze om een club te coachen toe. Ik ben voorstander van zoveel mogelijk Belgen als coach van Belgische clubs", besluit de Anderlecht-coach.

Verheyen was, voor hij bij Oostende aan de slag ging, ook een tijd bondscoach van de Belgische U19.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.