Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Oostende

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2018, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.30 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Een vernieuwd Anderlecht in een vernieuwd Constant Vanden Stock-stadion. Tegenstander is KV Oostende, de ex-club van Marc Coucke, Antonio Milic, Knowledge Musona, Luc Devroe en nog enkele andere nieuwe stafleden.

Na de meer dan geslaagde seizoensopener tegen Kortrijk heeft Hein Vanhaezebrouck geen redenen om aan zijn basisopstelling te sleutelen. Kums, Najar en Saief zijn immers nog niet (volledig) fit en Dendoncker geniet van zijn laatste dag vakantie. Kara, Thelin en Teodorczyk staan nog steeds op de transferlijst. De eerste twee verschenen de laatste dagen zelfs niet op training.

Bij Anderlecht wordt het voor heel wat mensen een weerzien met hun collega's van vorig seizoen, maar ook bij Oostende loopt er een jongen rond die vanmiddag weer thuiskomt. Wout Faes speelde jaren in de jeugdopleiding van Anderlecht, maar trok deze zomer ontgoocheld de poort van Neerpede definitief achter zich dicht. Zijn langverwacht debuut in het Astridpark maakt hij dus niet in het paars en wit, maar in groen, geel en rood.

Bji de bezoekers is het ook uitkijken naar Aristote Nkaka. De verdedigende middenvelder verhuist over een jaar naar Anderlecht, maar mag nu nog een jaar rijpen aan de kust. Op de openingsspeeldg speelde hij echter een dramatische eerste helft en werd hij aan de rust vervangen. Ook zijn voorbereiding was niet al te best. Hij start op de bank.
 

Aftrap: 14u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Sebastien Delferière

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Didillon, Vranjes, Bornauw, Milic, Saelemaekers, Makarenko, Trebel, Cobbaut, Gerkens, Dimata, Santini
Invallers: Boeckx, Delcroix, Dante, Appiah, Kayembe, Amuzu, Bakkali, Musona, Dauda

Geblesseerd: Kums, Najar, Sowah
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : KV OOSTENDE : : :

Mogelijke opstelling: Dutoit, Milovic, Faes, Tomasevic, Capon, Vanlerberghe, Vandendriessche, Ndenbe, Canesin, Zivkovic, Guri
Invallers: Ondoa, Lombaerts, Banda, Nkaka, Bataille, D'Haese, Rajsel, Boonen, Sakala

Geblesseerd: Jonckheere
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2017-2018: 1-0
2016-2017: 3-2
2016-2017: 1-1
2015-2016: 2-1
2015-2016: 1-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 0%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 72.73%
Verlies: 9.09%
Gelijk: 18.18%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.