Favoriete transfer #2: Lazar Markovic

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2018, 08:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Jullie op één na favoriete transfer luistert naar de naam Lazar Markovic. Hij speelde vorig seizoen maar acht wedstrijden voor Anderlecht, maar kon jullie daarin duidelijk bekoren. 

Naam: Lazar Markovic
Huidige club: Liverpool
Positie: Flankaanvaller
Leeftijd: 24
Nationaliteit: Serviër 
Marktwaarde *: € 8.000.000

Geschiedenis: Markovic brak door bij Partizan Belgrado en versierde in de zomer van 2013 een trasfer naar Benfica, dat tien miljoen euro op tafel legde om hem in te lijven.
Eén jaar, zes doelpunten en vijf assists later verkocht het hem aan Liverpool voor 25 miljoen euro.  

Maar op Anfield kon hij zich nooit doorzetten. Uitleenbeurten aan Fenerbahce, Sporting Lissabon en Hull City brachten geen soelaas.

Op 31 januari van dit jaar belandde hij compleet verrassend in het Astridpark, nadat Anderlecht er niet in slaagde Aleksandar Mitrovic los te weken bij Newcastle.

Na wekenlang rond de vijver in Neerpede te lopen om zijn fysieke achterstand weg te werken, kwam de Serviër toch nog acht keer in actie voor Anderlecht. Hij bewees daarin nog altijd enorm goed te kunnen voetballen.

​​​​​​​Profiel: Markovic is razendsnel met een uitmuntende techniek. Zijn uithouding en blessuregevoeligheid zijn dan weer serieuze minpunten.

Haalbaarheid: Liverpool zou nog tussen de 5,5 en de acht miljoen euro willen vangen voor Markovic. Een bedrag dat Anderlecht nooit op tafel zal leggen aangezien Markovic niet meer dan één wedstrijd per week kan verteren. Ook zijn loon is een struikelblok.

Toch houdt Anderlecht zijn dossier nauwlettend in de gaten. Als Markovic in de laatste week van augustus nog steeds niet verkocht is, zullen Liverpool én Markovic sowieso water bij de wijn moeten doen.

Zijn transferprijs zal sowieso zakken, het percentage van zijn loon dat paars-wit bij een nieuwe huurovereenkomst moet betalen ook. Voor Markovic hanteert Anderlecht een niets moet, alles mag-principe.

Prioritair? Aangezien Anderlecht ook informeerde of het Charly Musonda Junior –tijdelijk- kon inlijven, lijkt paars-wit nog op zoek naar offensieve versterking. Wat er op zou kunnen wijzen dat het niet meteen rekent op Kristal Abazaj en Luka Adzic.

 Anderlecht gaat zeker geen zotte dingen doen om Markovic binnen te halen, maar wacht op een offensieve opportuniteit. En ja, die kan eind augustus best Lazar Markovic heten.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.