"Liever derde met eigen jeugd dan tweede zonder waarden"

ZONDAG, 29 JULI 2018, 19:28 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Je kan er niet naast kijken, RSC Anderlecht zet volop in op de jeugd. En nieuwe voorzitter Marc Coucke is niet van plan om van die filosofie af te stappen, nu meer dan ooit houdt hij vast aan de slogan "In Youth We Trust."

Marc Coucke herhaalde het deze namiddag nog eens tijdens zijn beleidsverklaring op de fandag, het kernwoord bij RSC Anderlecht is de "jeugd". 

"We moeten denken aan de toekomst en op lange termijn samen met ons nog andere Belgische topploegen. Die toekomst, dat is de jeugd en dat begint al heel vroeg. Zelfs al bij de U7 en U8", zegt Coucke tegenover Het Laatste Nieuws.

Natuurlijk droomt de voorzitter ook van landstitel nummer 35, maar hij zal daarvoor de waarden van de jeugd niet laten vallen. "We zijn liever derde door onze waarden om volledig op de jeugd in te zetten. Dan tweede worden zonder waarden. Het is nu dé grote uitdaging om met zo een jonge ploeg kampioen te worden. En het mooie aan de sport is dat er maar één kampioen zal zijn. En als Bruno Venanzi, Bart Verhaeghe en ikzelf zeggen dat we kampioen willen worden, zal het bij twee van de drie niet lukken. Misschien zelfs niet bij alle drie en gaat nog een andere club met de titel lopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.