Bornauw: "Ik wil altijd winnen"

VRIJDAG, 27 JULI 2018, 13:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als er één jongere mag hopen op een basisplaats morgen in de seizoensopener tegen Kortrijk, dan is het Sebastiaan Bornauw. De blonde verdediger maakte indruk tijdens de voorbereiding en staat te popelen om aan het seizoen te beginnen. "Ik heb honger om mijn eerste minuten in het A-elftal te maken."

Aangezien Leander Dendoncker en Kara Mbodj nog niet klaar zijn na het WK (en Anderlecht ook uitgaat van een vertrek van beide verdedigers), ligt Bornauw in balans met Josué Sa voor een plekje in de driemansverdediging. Tegen Ajax en Rennes stond hij in de basis van wat toen het sterkst mogelijk elftal was. Morgen ook?

"Ik voel me heel goed en kan niet wachten tot het seizoen begint", vertelt de 19-jarige Bornauw bij RSCA.be. "Volgens mij kenden we een goede voorbereiding. Ik wil voetballen en heb honger om mijn eerste minuten te maken in het A-elftal. Ik voel me goed geïntergreerd in de groep. De spelers hebben mij goed ontvangen. We gingen ook op teambuilding en daar leer je iedereen beter kennen. Er hangt een fijne sfeer."

Ik hoop zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en zo vaak mogelijk deel uit te maken van de wedstrijdkern", verklapt Bornauw zijn ambities. "Wat mijn belangrijkste kwaliteiten zijn? Ik ben redelijk sterk en niet traag en ik wil altijd winnen. Ik zal altijd alles geven."

Tijdens de voorbereiding wist Bornauw ook een doelpuntje mee te pikken (tegen PAOK). "Als verdediger is dit altijd speciaal want veel scoren we niet. Vroeger was ik aanvaller, dus het doet wel eens deugd. Het doet me ook plezier om het team eens op een andere manier te helpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.