Favoriete transfer #5: Teun Koopmeiners

DONDERDAG, 26 JULI 2018, 17:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

We zijn aanbeland bij jullie vijf favoriete versterkingen. Ook de transfer van deze speler wordt geen evident verhaal. Maar net als jullie is ook Marc Coucke als een onverbiddelijke trainer van een hoogspringer: de lat moet altijd een beetje hoger.

Naam: Teun Koopmeiners
Huidige club: AZ Alkmaar
Positie: Centrale middenvelder
Leeftijd: 20
Nationaliteit: Nederlander 
Marktwaarde *: € 3.500.000

Geschiedenis: Koopmeiners speelt sinds zijn elfde voor AZ. Vorige zomer werd hij gepromoveerd naar het A-elftal. Sinds oktober 2017 heeft hij een basisplaats onder John van den Brom.

Profiel: Koopmeiners is een linksvoetige middenvelder met offensieve en defensieve kwaliteiten, die ook al meermaals achterin depanneerde. Een kleinere, maar snellere en jongere versie van Leander Dendoncker, zeg maar.

Haalbaarheid: Dat AZ Koopmeiners niet voor een habbekrats zal laten gaan, is nogal wiedes. Anderlecht lijkt deze zomer echter nog te gaan cashen voor Dendoncker en misschien ook wel voor Adrien Trebel. Als beide spelers vertrekken, is het aantrekken van een type-Koopmeiners geen slecht idee.

Prioritair? Zoals hierboven al vermeld. Als Trebel en Dendoncker vertrekken, blijven naast Sven Kums en Evgen Makarenko enkel jongelingen Edo Kayembe (ook het alternatief voor Kenny Saief op links) en Albert Sambi Lokonga over. Een extra middenvelder is dan geen overbodige luxe. 

Morgen: Een offensieve speler uit de Belgische competitie.

* Volgens transfermarkt.de
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.