Anderlecht verliest met 2-0

DINSDAG, 14 SEPTEMBER 2004, 22:41 - Michaël

Anderlecht heeft de eerste partij in de CL van dit seizoen verloren. Het wordt zwaar. Jestrovic bleef ziek in bed, Anderlecht was in de 1e helft ook ziek.

Van in het begin van de partij toonde Valencia waarom het de regerende kampioen van Spanje is. De Spanjaarden zetten direct druk op de paarswitte verdediging. Bij momenten wandelden de aanvallers letterlijk door de Brusselse defensie, verbijsterend bijna.
Na een kwartier viel de goal die in de lucht hing. Vicente scoorde. Anderlecht kwam meer en meer in de wedstrijd, maar op slag van rust maakte Baraja de 2-0.

Hugo Broos startte met dezelfde elf in de tweede helft, maar wou een totaal andere aanpak. Het moest agressiever, gedurfder en met meer inzet.
Zitka moest een vrije trap van Vicente tegenhouden. Zetterberg kwam in voor Hasi en zou voor de rest van de partij kwistig passes rondsturen en overal opduiken, als een pure spelverdeler. Maar het baatte niet, al dwong Aruna een mooie kans af. Eén van de weinige.
Paars-wit bleef strijden, met een energieke Wilhelmsson op kop. Een goal van Albelda werd nog afgekeurd. Anderlecht vond het Spaanse doel niet meer.