Favoriete transfer #7: Tyrell Malacia

ZONDAG, 22 JULI 2018, 15:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Jullie nummer zeven is opnieuw een jonge, minder bekende naam. Hij is één van de twee spelers uit deze lijst die in de Eredivisie voetbalt.

Naam: Tyrell Malacia
Huidige club: Feyenoord
Positie: Linksachter
Leeftijd: 18
Nationaliteit: Nederlander
Marktwaarde *: € 2.000.000

Geschiedenis: Malacia speelt al sinds zijn negende voor Feyenoord, waar hij vorige zomer werd gepromoveerd naar het A-elftal. Sinds december speelt hij er geregeld mee. Hij stond ook negentig minuten tussen de lijnen in het –gewonnen- Champions Leagueduel tegen Napoli.

Profiel: Malacia is een razendsnelle, hardwerkende linksachter die over de fysieke capaciteiten beschikt om de hele flank voor zijn rekening te nemen. Aan zijn passing en voorzetten moet echter nog flink worden geschaafd.

Haalbaarheid: Malacia zou een betaalbare opstapclausule in zijn contract hebben staan. Het is echter maar de vraag of hij zijn jeugdliefde Feyenoord wil inruilen voor een club in België.

Prioritair? Als Hein Vanhaezebrouck vasthoudt aan zijn systeem met drie centrale verdedigers zitten er niet heel veel spelers in de kern die de volledige linkerflank voor hun rekening kunnen nemen. Elias Cobbaut is daarvoor te defensief ingesteld, de wingers te offensief.

Kenny Saief lijkt zeker van een basisplek. Edo Kayembe zou na een sterke voorbereiding wel eens de nummer twee kunnen worden op de linkerflank, al kan hij ook centraal uit de voeten.

Conclusie: Anderlecht lijkt Kayembe niet te gaan blokkeren door een extra linkspoot in huis te halen.

Morgen: Een Belg met een verleden bij Lierse, Gent en nog een andere Belgische club.

* Volgens transfermarkt.de



anderlecht-online forum