Anderlecht verslaat Rennes, maar mist twee strafschoppen

ZATERDAG, 21 JULI 2018, 20:49 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenpot van deze voorbereiding met 3-2 gewonnen van Stade Rennes. Antonio Milic, Pieter Gerkens en Landry Dimata scoorden voor paars-wit. Negatief waren de twee gemiste strafschoppen en de uitsluiting van Ognjen Vranjes.

Anderlecht opende sterk. Een kwartier lang zagen we hoge pressing, mooie combinaties tussen de lijnen en voetbal dat snel diep ging. Dit werd beloond met de openingstreffer van Milic. Hij knikte een hoekschop van Trebel tegen de touwen. Na dit doelpunt ging het tempo omlaag. Tien minuutjes later kreeg Dimata een mooie kans om de score te verdubbelen, maar de Franse doelman stopte zijn strafschop. Hierdoor bleef het 1-0 tot aan de rust.

Dimata maakte zijn foutje goed na de pauze. Eerst zorgde hij met een assist voor de 2-0 van Gerkens en kort voor het uur scoorde hij zelf met een kopbal. Tussenin had ook Trebel een strafschop gemist en scoorde Rennes de aansluitingstreffer. Op het uur moest Vranjes gaan douchen na een stevige tackle. Pas kort voor tijd kon Rennes nog eens scoren.

Score:3-2
Doelpunten:15’ Milic (1-0), 50’ Gerkens (2-0), 55’ Zeffane (2-1), 57’ Dimata (3-1), 82’ Tell (3-2)

Anderlecht speelde met: Didillon (62’ Boeckx), Bornauw (89’ Delcroix), Vranjes, Milic (46’ Saief), Appiah (87’ Dante), Trebel (62’ Kayembe), Makarenko (62’ Kums), Cobbaut, Gerkens (62’ Santini), Musona (62’ Saelemaekers), Dimata (74’ Dauda)

Rode kaart: 60' Vranjes