Anderlecht verdient ruim één miljoen euro aan WK

VRIJDAG, 13 JULI 2018, 09:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De WK-deelname van verschillende spelers levert Anderlecht ruim één miljoen euro op. Dat becijferde Het Nieuwsblad. Vooral Leander Dendoncker brengt een aardige euro binnen, maar zelfs dankzij Trézéguet en Youri Tielemans passeert Anderlecht langs de kassa.

Per speler die na 1 juni, de FIFA telt een voorbereidingsperiode van twee weken mee, actief was op het WK, wordt er 7.290 betaald aan de clubs waarvoor hij de voorbije twee jaar uitkwam. Voor Leander Dendoncker, die 45 WK-dagen telt, gaat dit bedrag volledig naar Anderlecht en gaat het om 328.050 euro. Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj tellen ieder 29 WK-dagen en zijn goed voor 211.410 euro. Voor Uros Spajic, die enkele dagen sneller werd uitgeschakeld, ligt dit bedrag iets lager.

Daarnaast deelt Anderlecht mee in de sommen voor Isaac Kiese Thelin (te delen met Bordeaux en Waasland-Beveren), Trézéguet (te delen met Moeskroen en Kasimpasa) en Youri Tielemans (te delen met Monaco).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.