Vanhaezebrouck: "De spoeling is dun"

MAANDAG, 9 JULI 2018, 09:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Meer dan dertig spelers heeft Hein Vanhaezebrouck momenteel tot zijn beschikking, maar toch lijkt dit niet genoeg. Na de oefenwedstrijd tegen PSV verklaarde de coach dat "vooraan en achteraan de spoeling dun is".

Veel kwantiteit, maar voorlopig te weinig kwaliteit. Dat is de pijnlijke conclusie die Vanhaezebrouck momenteel trekt. Het Laatste Nieuws bekeek de wedstrijden vrijdag tegen Roeselare en zaterdag tegen PSV en stelde vast dat van de verdedigers enkel Ognjen Vranjes momenteel aanspraak maakt op een basisplaats. "Twee bijkomende, stevige centrale verdedigers, zijn zeker geen luxe", zo schrijft de krant.

"Ook voorin is de spoeling dun", zo vertelde Vanhaezebrouck na de wedstrijd tegen PSV. Aan spelers nochtans geen gebrek. Met Dimata en Santini haalde Luc Devroe twee nieuwe centrumspitsen. Voor de flanken trok hij Adzic, Abazaj, Musona en Bakkali aan. Gerkens en Morioka zijn spelers die vorig seizoen al voor Anderlecht speelden en in steun van de spits opereren.

Morioka en Musona hebben tegen PSV alvast geen punten gescoord. "Sommigen begrijpen het niet of nog niet", vertelde Vanhaezebrouck over de manier van spelen met hoog druk zetten die hij voor ogen heeft. "Na de rust ging dit wel beter." Dat hij Morioka en Musona tijdens de pauze wisselde, zegt genoeg.



anderlecht-online forum