Coucke belooft: "Er komt nieuw stadion"

WOENSDAG, 27 JUNI 2018, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke blijft dromen van een nieuw Anderlecht stadion. Sterker nog: "Ik zeg jullie nu al: er komt een nieuw stadion", maakt hij zich sterk. Volgens Coucke is dit nodig om de club financieel te laten groeien. Over een mogelijke locatie wil hij geen uitspraken doen.

Dat Anderlecht Chancel Mbemba aan zijn neus zag voorbij gaan ten voordele van Porto, stemt Coucke tot nadenken. "Het bruto nationaal product van Portugal ligt lager dan dat van België, maar de budgetten van hun topclubs zijn het veelvoud van de onze. Hoe verklaar je dat?", vraagt Coucke zich af. Hij weet het antwoord: hun grote stadions. Portugal profiteerde van Euro 2004 om nieuwe, moderne stadions te bouwen. In België gebeurde dit na Euro 2000 niet. "Zo'n stadion verdubbelt je budget", weet Coucke.

En dus wil Coucke aan de slag. Enig probleem: waar kan het nieuwe stadion komen? "Iedereen wil ze, maar niet hun buurt. Ik sprak al vaak met Brusselse politici en hoorde veel goede wil, maar steeds klinkt 'ja, maar ...'. Geef me een locatie en ik bouw een stadion voor 40.000 tot 45.000 toeschouwers. We zijn er klaar voor. Ik vraag geen subsidies."

In een Pano-reportage op één opperde Coucke enkele maanden geleden Neerpede als mogelijke locatie voor een nieuwe voetbaltempel. Nu doet hij geen uitspraken over waar het stadion kan komen. "Want als ik vandaag een plaats naar voor schuif, wordt er morgen een protestcomité opgericht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.