Anderlecht op drafje voorbij Kortrijk

DONDERDAG, 6 MEI 2010, 00:13 - Garrincha

Anderlecht heeft zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen met 1-3 gewonnen bij KV Kortrijk. Van Damme en Boussoufa zorgden voor 0-2 bij de rust en Badibanga scoorde 1-3. Vlak na zijn doelpunt kreeg de youngster nog wel nog rood.

Anderlecht startte wervelend in het Guldensporenstadion. Mbark Boussoufa had na amper vijf minuten de openingstreffer aan de voet, maar wou het te mooi doen en raakte de paal. Paars-wit bleef Kortrijk wegdrukken en op het half uur resulteerde dit in de 0-1 via Van Damme. Vlak voor de rust kon Boussoufa toch zijn doelpuntje meepikken. Na een een-twee met Suarez schoot hij laag in doel.

Ook na de pauze domineerde Anderlecht, maar het was Kortrijk dat kon scoren. Benteke profiteerde van concentratieverlies achterin en trapte de bal voorbij Schollen. Kortrijk kwam nu meer in de wedstrijd en kreeg nog enkele kansen, maar Anderlecht hield makkelijk stand. Invaller Badibanga besliste vijf minuten voor tijd de match met zijn eerste doelpunt in eerste klasse. Twee minuten later kreeg hij ook zijn eerste rode kaart.

Al bij al een eenvoudige overwinning voor Anderlecht. Zaterdag kan een uitstekend seizoen in eigen huis in schoonheid en met de nodige festiviteiten worden afgesloten tegen Sint-Truiden.

Score: 1-3
Goal(s): 29' Van Damme 0-1, 44' Boussoufa 0-2, 50' Benteke 1-2, 84' Badibanga 1-3

KV Kortrijk :Verbauwhede, Hempte (46' Oussalah), Ciman, Capon, Vandenbroeck, De Beule (87' Belhocine), Vrancken, Pavlovic, Kums, Ibou (77' Benko), Benteke.
RSC Anderlecht:Schollen, Deschacht, Bernardez, Gillet, Mazuch, Van Damme (59' Polak), Boussoufa, Biglia, Marecek (87' Diandy), Chatelle (74' Badibanga), Suarez.

Geel: 77' Polak, 78' Bernardez, 83' Badibanga, 86' Badibanga
Rood: 86' Badibanga (2x geel)

Scheidsrechter: Flament
Stadion: Guldensporenstadion