Broos wil Valencia "pijn doen"

MAANDAG, 13 SEPTEMBER 2004, 08:56 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Hugo Broos liet Valencia in Bilbao (2-2) scouten. De Anderlecht-trainer zag ook al de partijen tegen Porto (Supercup) en Villarreal. "Het collectief blok van Valencia boezemt me de meeste schrik in", aldus Broos.

"Er zitten weinig vedetten in de ploeg, eigenlijk alleen Pablo Aimar maar die zit dan nog op de bank. Mista ook een beetje, want die scoort gemakkelijk. Heel de aankooppolitiek is erop gebaseerd. Franky Vercauteren deed er een stage voor zijn trainerscursus en vertelde het me. Ze halen alleen spelers die net onder de top zitten, de hoge middelmaat. Niet de échte vedetten. Dat maakt ze razend moeilijk te bespelen."

De Anderlecht-trainer wil het in het Mestalla-stadion vrij avontuurlijk aanpakken want hij wil minstens een punt. Gisteren sloot hij zelfs niet uit dat hij met het trio Mpenza-Aruna-Jestrovic aan de aftrap komt. "Althans, vandaag zeg ik dat z mogelijk is", hield Broos een slag om de arm. "We gaan hen proberen pijn te doen en niet te spelen zoals vorig seizoen in Lyon en Celtic. Ik wil de prestatie van in München, behalve het resultaat."



anderlecht-online forum