"Didillon heeft veel potentieel, maar ook nog werkpunten"

WOENSDAG, 13 JUNI 2018, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met Thomas Didillon heeft Anderlecht een nieuwe doelman aangetrokken. Het Nieuwsblad sprak met zijn toenmalige coach bij Seraing en ex-ploegmaat Gregory Dufer. Beiden zijn overtuigd dat Anderlecht een goede doelman gehaald heeft, maar stippen aan dat hij ong moet groeien.

Arnauld Mercier was coach van Seraing toen Didillon er op 18-jarige leeftijd ervaring kwam opdoen. "Hij heeft veel potentieel", stelt Mercier, die Didillon looft om zijn gestalte en reflexen op de lijn. "Hij heeft wel nog werkpunten. Bij ons was dat bijvoorbeeld het uitkomen op hoge ballen. Hij is wel leergierig."

Ook Dufer gelooft in het potentieel van de nieuwe Anderlecht-doelman. "Op termijn zit Anderlecht goed met hem, maar ik zeg wel 'op termijn'. Hij zal zich moeten aanpassen aan een topclub. Bij Anderlecht is er meer druk dan bij Seraing of Metz", aldus Dufer. Aan persoonlijheid ontbreekt het Didillon niet. "Hij is een imposante figuur en zelfs als 18-jarige durfde hij bij Seraing zijn mond open te doen om de verdediging te coachen."

Anderlecht communiceerde nog niet over de duur van het contract dat Didillon tekende, maar volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een verbintenis voor vijf seizoenen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.