Kawaya op weg naar Serie B

DINSDAG, 12 JUNI 2018, 13:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Andy Kawaya staat op het punt om KV Mechelen te ruilen voor Avellino in de Italiaanse Serie B. Het jeugdproduct van Anderlecht vertoeft momenteel in Italië om er medische testen af te leggen. Bij KV Mechelen mag Kawaya vertrekken.

Kawaya was enkele jaren geleden één van de aanstormende talenten bij Anderlecht, maar een zware knieblessure strooide roet in het eten. Twee jaar geleden werd hij een half seizoen uitgeleend aan Willem II, maar daar kon hij zich niet doorzetten.

Vorige zomer trok Kawaya naar KV Mechelen in de hoop zijn carrière te lanceren. Ook dat werd geen succes. Voor nieuwjaar verzamelde hij amper 436 speelminuten en na de jaarwisseling haalde hij niet één keer de wedstrijdselectie. Een tweetal weken geleden raakte bekend dat Kawaya moet vertrekken bij de degradant.

Avellino wilde Kawaya vorige zomer al aantrekken, maar toen koos hij dus voor KV Mechelen. Bij Avellino speelden de voorbije jaren heel wat Belgen. Anderlecht-jongeren Samuel Bastien en Stéphane Omeonga dwongen er een transfer naar de Serie A af. Momenteel zijn Pierre-Yves Ngawa en Reno Wilmots er actief en gisteren tekende Kenneth Houdret er een contract.



anderlecht-online forum