Hoe gaat het met… Isaac Thelin?

VRIJDAG, 8 JUNI 2018, 13:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Isaac Thelin

Leeftijd:25
Contract tot:30 juni 2020
Speelde afgelopen seizoen voor: Waasland-Beveren
Competitiewedstrijden: 35
Competitieminuten: 2988

Anderlecht huurde Isaac Thelin in januari 2017 van het Franse Bordeaux. Het legde daarvoor maar liefst 700.000 euro op tafel. Thelin overtuigde allerminst met één doelpunt in zestien optredens.

Het ongeloof was dan ook groot toen Anderlecht eind mei bekendmaakte dat het de Zweed een jaar langer ging huren. drie maand en twee zwakke prestaties later begreep er al helemaal niemand nog iets van toen Anderlecht hem definitief overnam en uitleende aan Waasland-Beveren.

Op de Freethiel ontplofte Thelin echter. Hij scoorde er negentien doelpunten in 33 competitiewedstrijden. Zestien daarvan maakte hij in de reguliere competitie.

In maart verklaarde Hein Vanhaezebrouck dat Thelin deze zomer zijn kans zal krijgen om hem te overtuigen tijdens de oefenwedstrijden.

Christian Wilhelmson en Zlatan Ibrahimovic lieten zich in het verleden al positief uit over hun landgenoot, die deze zomer met Zweden naar het WK trekt.

Thelin komt te kort voor een basisplek bij Anderlecht, maar kan om als stormram in de strijd te gooien wel van veel grotere waarde zijn voor Anderlecht dan Silvère Ganvoula. Anderzijds zal Anderlecht zeker ook overwegen om zijn sterk seizoen (en WK?) deze zomer ten gelde te maken.
 

 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.