Anderlecht klopt KVO met 1-3

ZATERDAG, 11 SEPTEMBER 2004, 23:12 - Skyhawk

Een tactisch uitgekookt, maar ondermaats Anderlecht heeft Oostende relatief gemakkelijk opzij gezet. De kustploeg speelde wel drie kwart van de partij met tien. Paars-wit staat nu (voorlopig) tweede.

De partij begon slap en er gebeurde een hele tijd niets, tot Habran, doelman van Oostende, in de voeten dook van Aruna. De gevolgen waren zwaar. Een rode kaart en een goal op strafschop van Jestrovic. Zo maakte Jestrovic een eerder foutje goed, toen hij vanuit off-side positie een gemaakte goal van Traoré nog over de lijn tike. De goal werd dus afgekeurd.
Anderlecht drukte door in de 2e helft en kreeg kansen. Aruna maakte snel de 0-2. Oostende kreeg nog even hoop na de 1-2 en kwam nog tot een aant kansen. Maar Legear besliste de partij: 1-3.

Doelpunten: 21' Jestrovic 0-1 (pen), 49' Aruna 0-2, 73' Landuyt 1-2, 88' Legear 1-3

Oostende: Habran, Okon, Portier, Nijs (81' Thompson), Landuyt, Djamba Shango, Karaca (21' Thieren), Wallaeys, Zoko, Stilmant
Anderlecht: Zitka, Deschacht, Kompany, Traoré, Vanden Borre, Baseggio, Lovré (72' Legear), Zewlakow (46' Wilhelmsson), Aruna, Jestrovic, Mpenza

Rode kaarten: 21' Habran
Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Gumienny