Anderlecht pakt 30ste landstitel

ZONDAG, 18 APRIL 2010, 18:07 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn 30ste landstitel beet. Paars-wit won verdiend met 1-2 tegen een zwak Club Brugge. De goals van Anderlecht werden gemaakt door Jelle Van Damme en Matias Suarez, Wesley Sonck scoorde nog tegen.


Bij Club Brugge begon Peter Van Der Heyden op de positie van de geschorste Vadis Odjidja en nam Jeroen Simaeys de plaats van de eveneens geschorste Ryan Donk in. Bij Anderlecht mocht Bouba Saré nog eens starten. De Ivoriaan speelde omdat Cheikou Kouyaté niet volledig fit was. De SVenegalees zat, in tegenstelling tot Jonathan Legear, wel op de bank.

Club Brugge begon het best aan de partij. Ivan Perisic kon net niet bij een voorzet van Nabil Dirar. Anderlecht kwam beter in de wedstrijd en kon dreigen via Jelle Van Damme. Maar het was toch Club dat de beste kans kreeg via Ronald Vargas. Maar de middenvelder kraakte zijn schot.
Anderlecht scoort

In een zenuwachtig vervolg kwamen beide ploegen amper aan voetballen toe. Totdat Mathias Suarez sneller op de bal was en de bal voorbij de uitgekomen Stijn Stijnen tikte. Jelle Van Damme was goed gevolgd en hij bracht de 0-1 op het bord. Club dreigde daarna via Dorge Kouemaha, maar Silvio Proto pakte makkelijk. Diezelfde Kouemaha ging daarna nog onnodig door op de Anderlechtdoelman.

Anderlecht ging na een zenuwachtige eerste helft zo met 0-1 de rust in.

In de tweede helft kwam Anderlecht al snel dicht bij de 0-2. Na een onterechte vrije trap kopte, alweer, Van Damme de bal op de lat. De Bruggelingen dreigden via Vargas. Paars-wit voetbalde beter en kwam via Van Damme en Lukaku aan twee grote kansen.

De jongens van Adrie Koster moesten het spel ondergaan en zagen Anderlecht de 0-2 maken via Suarez. Wesley Sonck milderde nog tot 1-2. Anderlecht kampioen.

Score: 1-2
Goal(s): 30' Van Damme, 87' Suarez, 90' Sonck

Club Brugge:Stijnen, Klukowski, Hoefkens, Alcaraz, Simaeys, Van der Heyden, Blondel(77' Lestienne), Perisic, Dirar, Vargas (62' Sonck), Kouemaha (62'Akpala)
RSC Anderlecht:Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht, Van Damme (81' Kouyaté), Biglia, Saré, Boussoufa(89' Rnic), Suarez, Lukaku (75' Chatelle)

Geel: Alcaraz, Blondel, Dirar, Kouemaha, Saré
Rood: Niemand

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Jan Breydelstadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.