Voorstelling: Kristal Abazaj

WOENSDAG, 30 MEI 2018, 16:33 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Hoewel de transfermarkt officieel nog lang niet open is, realiseerde Anderlecht al heel wat transfers. Wij stellen ze uitgebreid aan u voor. Vandaag: Kristal Abazaj.

Naam: Kristal Abazaj
Positie: Rechtsbuiten
Leeftijd: 21
Nationaliteit: Albanees
Vorige club: Door KF Skënderbeu uitgeleend aan FC Luftërari
 
Abazaj belandde via de jeugd van FK Dinamo en Partizani in september 2015 bij tweedeklasser Elbasani.

Zo versierde hij in de zomer van 2016 een proefperiode bij eersteklasser Luftërari, dat hem snel een contract aanbood. Abazaj groeide meteen uit tot een basisspeler en werd één van de grootste talenten uit de competitie genoemd.

In januari van dit jaar legde Skënderbeu 300.000 euro op tafel om hem binnen te halen. Abazaj mocht wel het seizoen afmaken bij Lüfetari.

Abazaj kwam uiteindelijk aan elf doelpunten en drie assists in 34 optredens in de competitie. Hij werd daarmee topschutter van zijn club.

Het volstond om Anderlecht te overtuigen. Half april legde paars-wit een bedrag om en bij de 750.000 euro op tafel voor de Albanese international.

2018-2019

Abazaj zal zeker zijn kans krijgen in de voorbereiding. Of hij klaar is om dit seizoen al belangrijk te zijn voor Anderlecht, lijkt echter maar de vraag. Het verschil tussen een Albanese subtopper en Anderlecht is enorm.

Laat Anderlecht hem in de schaduw acclimatiseren? Of verhuurt het hem eerst nog een seizoen aan een Belgische club ? Opvallend is alleszins dat KV Oostende met Sindrit Guri twee weken geleden ook een Albanees aantrok. Guri is een diepe spits. Hadden Luc Devroe en KV Oostende de Albanese markt al langer in het vizier? Of is het toeval?

Wat verwachten jullie dit seizoen van Abazaj?
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.