Hoe gaat het met… Jorn Vancamp?

DINSDAG, 29 MEI 2018, 13:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Jorn Vancamp.

Leeftijd: 19
Contract tot: 30 juni 2019
Speelde afgelopen seizoen voor: Roda JC in de Nederlandse Eredivisie
Competitiewedstrijden: 24
Competitieminuten: 992

Jorn Vancamp ruilde in de zomer van 2014 de jeugd van KV Mechelen voor die van Anderlecht. Twee jaar later werd hij opgenomen in de A-kern. Net als Aaaron Leya Iseka gooide hij eerst hoge ogen in de Youth League: zeven doelpunten in twaalf optredens.

In december 2016 kreeg de spits een uur speeltijd tegen Saint-Etienne. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC, waar hij afwisselend basisspeler, invaller en bankzitter was. Hoewel Roda degradeerde, was Vancamp toch goed voor vier doelpunten en drie assissts.

In een interview met deze site begin maart toonde Vancamp zich hoopvol over zijn toekomst bij paars-wit: “Na de wedstrijd tegen Saint-Étienne verlengde Anderlecht mijn contract tot 2019. Een teken dat ze in mij geloven. Ik hoop dat ik mezelf kan bewijzen tijdens de voorbereiding op volgend seizoen. Het is en blijft mijn droom om het te maken bij Anderlecht. Is het niet volgend seizoen, dan hopelijk erna.”

Vancamp deed het best aardig in Nederland. Zoals hij zelf verklaarde: “Bij de beloften van Anderlecht speelden we 90 minuten op de helft van de tegenstander, dat is hier anders. In een A-elftal zijn er meer fysieke contacten en is het hard werken. Dit is echt mannenvoetbal met veel fysieke duels, zeker als je tegen de degradatie speelt zoals wij.”

Ook Vancamp kan best nog een jaartje rijpen. Of dat in de Nederlandse tweede klasse moet gebeuren, is maar de vraag. Een Belgische of Nederlandse eersteklasser dan maar?

Kan Vancamp het op termijn maken bij Anderlecht? Reageren kan onder dit artikel. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.