Eén doelpunt volstaat voor elf punten bonus

WOENSDAG, 14 APRIL 2010, 22:25 - Garrincha

Een doelpunt van Ondrej Mazuch heeft Anderlecht vanavond de drie punten bezorgt tegen KV Kortrijk. Club Brugge verloor bij Zulte-Waregem en hierdoor kan Anderlecht zondag kampioen spelen als het wint in het Jan Breydel-Stadion.

Anderlecht begon aan de wedstrijd zonder Kouyaté (enkel), maar met Lukaku diep in de spits. Na een aarzelend begin van beide ploegen nam paars-wit de match stevig in handen. Kortrijk-doelman Verbauwhede moest meermaals tussenkomen om zijn team voor een achterstand te behoeden. Iets voorbij het half uur was het eindelijk raak toen Juhasz een hoekschop naar doel kopte en Mazuch de bal in doel kon lopen. Ook na het doelpunt bleef Anderlecht voor de aanval kiezen, maar Biglia, Boussoufa noch Suarez kenden succes. In de tussentijd kon Kortrijk slechts twee keer in de buurt van Proto verschijnen. 1-0 halfweg, maar het had veel meer kunnen en moeten zijn.

Kortrijk begon de tweede helft met twee verse krachten, Anderlecht zoals het de eerste helft geëindigd was: me enkele doelkansen. Na tien minuten kreeg het echter bijna het deksel op de neus toen Vrancken van dichtbij hoog over schoot. Intussen bleef Anderlecht de kansen opstapelen, maar het leer wil maar niet tegen de touwen. Vooral Suarez lijkt zijn vizier niet goed afgesteld te hebben. Uiteindelijk bleek het niet nodig en won Anderlecht oververdiend met 1-0.

De nederlaag van Club Brugge bij Zulte-Waregem (2-0) zorgt ervoor dat de kloof tussen Anderlecht en Brugge nu elf punten bedraagt. Als Anderlecht zondag wint in Brugge, pakt het zijn dertigste landstitel.