Devroe over blijvers, vertrekkers en nieuwkomers

DONDERDAG, 24 MEI 2018, 10:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Blijven Onyekuru en/of Markovic? Waarvan is de toekomst van Deschacht afhankelijk? Heeft Anderlecht effectief interesse in Carlos Eduardo en Ferreyra? Luc Devroe geeft tekst en uitleg.

Over de doelmannen:"Boeckx bewees de voorbije weken dat hij op 18 juni, wanneer we de trainingen hervatten, er weer zal staan. Hij heeft nog een contract voor twee jaar en als hij zich goed verzorgt, kan hij nog vijf jaar voetballen. Wie zegt dat hij invallerskeeper is als hij volledig fit is? Naast onze nummer drie Boy de Jong zoeken we misschien nog een vierde doelman die Belg is."

Over Leander Dendoncker:"Dendoncker moet niet vertrekken van ons, maar in zijn hoofd is het duidelijk. We onderhandelen met verschillende clubs. Het is kwestie van de juiste club en juiste prijs."

Over Kara Mbodj: "Het is afwachten. Als hij na het WK honderd procent fit is, hebben we er een goede verdediger bij. Tenzij hij vertrekt. Sowieso wil ik nog twee topverdedigers erbij."

Over Olivier Deschacht: "Of hij blijft, hangt af van het aantal spelers dat vertrekt en erbij komt. Net als van wat we gaan doen met de jongeren Dante, Delcroix en Bornauw. Of Deschacht enkel mag blijven als er een plaats overblijft? Dat is jullie interpretatie."

Over Markovic en Onyekuru: "We willen Markovic graag houden. Fysiek kon hij maar de helft van de wedstrijden aan, maar tegen de juiste prijs is hij interessante. Onyekuru blijft wellicht niet."

Over Carlos Eduardo en Ferreyra: "Offensief moeten er nog één of twee spelers bij. Het is ook afwachten wat er met Teodorczyk en Thelin gebeurt. We volgen Carlos Eduardo en Ferreyra is inderdaad een optie."



anderlecht-online forum