"Iedereen is het eens dat Onyekuru niet klaar is"

VRIJDAG, 18 MEI 2018, 15:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Op zijn persconferentie kreeg Hein Vanhaezebrouck ook vragen over de situatie van Henry Onyekuru. De coach is duidelijk: de Nigeriaan is niet klaar om te spelen. Dat Vanhaezebrouck hem hierdoor het WK ontnomen zou hebben, gelooft hij niet.

"Onyekuru speelde eerst dertig en daarna zestig minuten bij de U21. Daar zagen we hetzelfde als op training: dat hij niet klaar is om in duel te gaan. Hij denkt dat hij klaar is, maar wij, de coaches van de beloften en al wie hem zag spelen is het erover eens dat hij niet klaar is. Hij heeft nog schrik in sommige situaties."

In de kranten verscheen het bericht dat Onyekuru kwaad is op Vanhaezebrouck. Hij de niet-selectie voor het WK is volgens de spits de schuld van de coach. "Het is gemakkelijk om te zeggen dat het de schuld van Anderlecht is. Dat is helemaal niet zo. Het is in Nigeria dat men er een spel van maakt. Ik ken Nigeriaanse spelers met veel meer interlands die ook niet geselecteerd zijn. Kara heeft bij ons ook maanden niet gespeeld en is wel opgeroepen voor het WK. Kara is een vaste waarde bij de nationale ploeg. Onyekuru is dat niet, hij moet nog alles bewijzen bij de nationale ploeg."

Of Onyekuru volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt of niet, daar kon of wilde Vanhaezebrouck geen uitspraken over doen. "Dat hangt af van het dossier. Het financiële speelt mee, maar of de speler het zelf ziet zitten. We gaan geen dingen doen die niet logisch zijn. Of hij echt ziek is? Als hij ziek gemeld is, is hij ziek."



anderlecht-online forum