Ook nieuwe hoofdsponsor met Coucke

VRIJDAG, 18 MEI 2018, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Marc Coucke zet zijn (r)evolutie bij Anderlecht. Na 37 jaar komt er wellicht een nieuwe hoofdsponsor. BNP Paribas Fortus, de opvolger van de Generale Bank, moet volgens Het Laatste Nieuws wijken voor een sponsor die meer geld in het laatje brengt. Allianz wordt genoemd.

IN 1981 ging Anderlecht in zee met Generale Bank als hoofdsponsor. Ook na de fusies tot Fortis (2000) en BNP Paribas Fortis (2009) bleef het huwelijk overeind. Vorig jaar werd de overeenkomst nog verlengd voor twee keer twee jaar. Omdat Anderlecht toen in een onzekere situatie verkeerde door de nakende overname betrof het een overeenkomst aan verminderde voorwaarden.

Coucke wil nu alle sponsorcontracten herbekijken. Hij oordeelt dat er meer geld te rapen valt voor Anderlecht op dit vlak. Ook de contracten die vorig jaar werden afgesloten, wil hij aanpakken.

Geen band met voetbal

De liason tussen Anderlecht en BNP Paribas Fortis is een uitloper van het Generale Bank-tijdperk. BNP Paribas Fortis heeft minder banden met voetbal. Hun focus ligt eerder op tennis. Nu de familie Vanden Stock verdwenen is bij Anderlecht, blijven er nog minder connecties over. Zowel bij de grootbank als bij het nieuwe Anderlecht heeft sentiment plaats gemaakt voor rendement. De kans is dan ook reëel dat hun wegen scheiden.

Verzekeraar Allianz ligt op de loer om de rol van hoofdsponsor bij Anderlecht over te nemen. Hun logo prijkte dit seizoen al op de truitjes tijdens Europese wedstrijden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.