Invaller Timassi zet Belgische U17 op weg naar halve finale

MAANDAG, 14 MEI 2018, 15:59 - Garrincha

JEUGD De Belgische U17 hebben zich ten koste van Spanje geplaatst voor de halve finales van het EK. De jongens van Thierry Siquet versloegen de titelverdediger met 2-1. Anderlecht-spelers Loïc Masscho, Lucas Lissens en Mathis Suray stonden in de basiself.

Suray werd bij de rust vervangen door zijn ploegmaat bij Anderlecht Halim Timassi (foto). Met Timassi op het veld bogen de jonge Belgen een vroege 0-1-achterstand op. De middenvelder stond amper een minuut op het veld toen hij Yorbe Vertessen (PSV) bediende en die de gelijkmaker kon scoren. Acht minuten later zette Jamie Yayi Mpie (Sampdoria, ex-Anderlecht) de 2-1 op het bord.

Dat werd ook de eindstand. In de halve finale nemen de jonge Duivels het donderdag om 13 uur op tegen Italië. De andere halve finale gaat tussen Engeland en de winnaar van het duel tussen Nederland en Ierland.

Anderlecht-spelers Yari Verschaeren, Jeremy Doku en Killian Sardella bleven vandaag op de bank.