Sa Pinto hekelt Vanhaezebrouck 25 minuten lang

MAANDAG, 14 MEI 2018, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Standard-coach Ricardo Sa Pinto amper over de wedstrijd. Ook het omstreden doelpunt van Club kwam niet aan bod. De Portugees gebruikte zijn persconferentie om zijn gal te spuwen over Hein Vanhaezebrouck. 25 minuten lang.

Na de wedstrijd Anderlecht - Standard van donderdag haalde Vanhaezebrouck uit naar Sa Pinto. Op zijn persbabbel een dag later ging hij hier nog dieper op in. Gisteren diende Sa Pinto de Anderlecht-coach van repliek. "Ik ben in shock door de uitspraken van Vanhaezebrouck", zo begon zijn monoloog. Enkele markante uitspraken leest u hieronder.

"Vanhaezebrouck noemt mij 'the foreigner', de buitenlander. Voor mij zijn jaloezie en racisme de lelijkste woorden die er bestaan. 'The foreigner', de manier hoe hij dat vertelde. In voetbal bestaat geen religie of etniciteit."

"Misschien is Vanhaezebrouck triest omdat hij in vier wedstrijden tegen Standard drie keer verloor en één keer gelijkspeelde. Als hij niet de capaciteiten heeft om te begrijpen waarom hij telkens verliest, moet hij dat niet op mij uitwerken. Wellicht wilde hij de aandacht afleiden, maar de vraag is: waarom heeft hij sportief gefaald."

"Vanhaezebrouck heeft geen klasse, geen opvoeding. Zijn voorzitter heeft dat wel. Die feliciteerde ons met onze bekerzege in Oostende en donderdag na onze overwinning in Anderlecht."

"Mijn vraag voor Vanhaezebrouck is deze: wie heeft alles verloren wat hij moest bereiken dit seizoen? Eén trofee wint hij? Die van de slechtste coach in de 99-jarige geschiedenis van Anderlecht - Standard. In hetzelfde seizoen twee keer thuis verloren. Drie keer op vier in totaal. Ik begrijp waarom hij wil dat ik vertrek: dan kan hij nog eens winnen van Standard."

De volledige monoloog van Sa Pinto kan u lezen op de website van Het Laatste Nieuws.



anderlecht-online forum