Anderlecht gaat onderuit in Gent

ZONDAG, 13 MEI 2018, 20:11 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas met 1-0 verloren in de Ghelamco Arena. Anderlecht voetbalde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Standard erg matig. Een doelpunt van Moses Simon halverwege de tweede helft volstond voor een Gentse driepunter.

Gent begon het best aan de partij. Anderlecht was in de openingsfase nergens, maar nam na een kwartier het commando over, zonder echt gevaarlijk te zijn. 0-0 was een logische stand na een flauwe eerste periode.

Gent kwam opnieuw het beste uit de kleedkamer. Opnieuw vielen er niet al te veel kansen te noteren. Het was de thuisploeg die zich halverwege de tweede helft naar de voorsprong counterde. Jaremtsjoek bediende Simon met een precieze voorzet, de Nigeriaan werkte koelbloedig af.

Ook in het laatste kwart viel er weinig inspiratie op te merken bij de bezoekers. Gent kwam zelfs nog het dichtst bij een doelpunt. 1-0 was de eindstand.

Toch kan Anderlecht nog altijd tweede worden. Standard speelde 1-1 gelijk tegen Club Brugge en telt nu twee punten meer dan paars-wit. Anderlecht moet op de slotspeeldag zelf winnen van Genk en hopen dat Standard verliest op het veld van Charleroi.