Brugge pakt een punt in Brussel

ZATERDAG, 3 APRIL 2010, 23:30 - Skyhawk

Anderlecht en Brugge delen de buit na de clash van vanavond. De thuisploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen, mede dankzij scheidsrechter Gumienny, die de wedstrijd in de tweede helft kapot floot.

De thuisploeg zette van bij de aftrap zijn titelambities kracht bij. Brugge werd volledig ingedrukt en paars-wit kreeg verschillende kansen. De bal wou echter niet tegen de netten. De allerbeste kans was voor Lukaku, maar zijn trap werd van de lijn gekeerd.

Anderlecht werd dan uiteindelijk toch beloond voor het uitstekende voetbal. Op een corner gingen Juhasz en Donk beiden naar de bal. De Nederlandse verdediger van Brugge kopte de bal in eigen netten.

Paars-wit ging door op zijn elan, en de bezoekers waren slechts één maal gevaarlijk, met een schot van Blondel op de paal.

Na de rust kwam Brugge beter voor de dag, maar ook Anderlecht bleef gevaarlijk. Van Damme legde breed voor Suarez, die binnen tikte. Lang duurde de vreugde niet, want Dirar maakte meteen de aansluitingstreffer op vrije trap.

Anderlecht werd nerveus en Club groeide in de match. En toen ging ook scheidsrechter Gumienny een hoofdrol op eisen. Hij verloor de controle over de partij en de meeste betwiste fases werden in het voordeel van blauw-zwart gefloten. Op die manier viel ook de gelijkmaker. Club kreeg een discutabele vrije trap en Proto kwam te laat. In eerste instantie werd de bal nog gekeerd, maar Donk scoorde met een omhaal.

Brugge kwam nog opzetten en de wrevel wegens de zwakke spelleiding groeide. In de slotfase werd Donk uitgesloten na een gevaarlijke tackle op Kanu. Het bleef uiteindelijk 2-2.

Resultaat: 2-2
Doelpunten: 16' Donk 1-0 (own), 54' Suarez 2-0, 56' Dirar 2-1, 82' Donk 2-2

Anderlecht: Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht, Kouyaté, Biglia, Van Damme, Suarez, Boussoufa (87' Kanu), Lukaku (72' De Sutter)
Club Brugge: Stijnen, De Mets (46' Dirar), Donk, Hoefkens, Klukowski, Odjidja, Geraerts, Blondel (80' Lestienne), Perisic, Sonck (65' Vargas), Kouemaha

Geel: Van Damme, Suarez, Perisic, Sonck, Lestienne
Rood: 91' Donk (rood voor tackle)

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Vanden Stock