"Twee keer heeft hij mijn assistent en zijn familie verweten"

VRIJDAG, 11 MEI 2018, 14:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck haalde gisteren nogal fors uit richting Sa Pinto. Velen noemen hem nu een slechte en zielige verliezer. Eén dag later staat de coach nog altijd aan die uitspraken en verduidelijkt hij waarom. 

"Ik krijg nu het verwijt dat ik niet collegiaal ben, alleen bekijk ik Sa Pinto al lang niet meer als een collega. Een collega is iemand die waardering heeft en die je accepteert en je je job laat doen. Iemand waarmee je op een respectvolle manier in discussie kan gaan. Zoals ik met Peter Maes, Francky Dury of Michel Preud'homme deed. Wij gingen vaak in discussie, maar altijd op een respectvolle manier voor elkaar", legt Vanhaezebrouck uit. 

"Dat zijn dingen die Sa Pinto nooit heeft gedaan, hij maakt ruzie met jan en alleman. Staat meer op het veld dan voor zijn dug-out. En als je daar dan commentaar op hebt, wil hij niet meer naar de persconferentie komen. En dan nog gezwegen van zijn cinema die hij hier heeft opgevoerd tijdens de bekerwedstrijd. Bovendien heeft hij twee keer mijn assistent Karim Belhocine aangevallen en zijn familie verweten. Zonder enige reden", gaat de coach verder.

"Dus nee, voor mij is hij al lang geen collega meer en moeten ze mij dus niet verwijten dat ik niet collegiaal ben. Het enige waar ik een beetje spijt van heb is dat ik zei dat hij over twee weken weg is. Dat had ik niet moeten doen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.