IFAB: "Vier van de vijf fases correct"

DONDERDAG, 10 MEI 2018, 06:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Er was heel wat te doen rond de Video Assistant Referee (VAR) tijdens de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht. Na de insinuaties van Bart Verhaeghe nam de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de beslissing om de beelden door te sturen naar de International Football Association Board (IFAB) Zij oordeelden dat vier van de vijf fases een correcte beslissing kregen.

“Het departement arbitrage van de KBVB is zich wel degelijk bewust van alle afgelegde verklaringen sinds de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht van zondag 6 mei. Zo werd uitzonderlijk het initiatief genomen om de beelden van de vijf als omstreden beschouwde wedstrijdfases voor analyse naar de IFAB te zenden”, laat de KBVB weten in een persbericht.

“IFAB heeft ons woensdag hun feedback overgemaakt waarin staat datvier van de vijf fases correct werden beoordeeld. De enige twijfelachtige fase is die met het doelpunt van Teodorczyk. Daar had de VAR de scheidsrechter moeten vragen om de beelden te bekijken", aldus nog de KBVB.

“Het departement arbitrage hoopt nu dat het einde van dit seizoen in een serene en sportieve sfeer zal worden voortgezet", voegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist er nog aan toe.



anderlecht-online forum