Wordt morgen de kampioen bepaald?

WOENSDAG, 9 MEI 2018, 23:37 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De winnaar van Anderlecht-Standard zou ook wel eens de nieuwe kampioen kunnen zijn. Beide ploegen verkeren in een positieve flow, terwijl Brugge een mentale tik gekregen heeft. Verder puntenverlies van de gehavende West-Vlamingen, die een slechte play-off 1 spelen, is dus niet onrealistisch. Of zal het gemanipuleer van Bart Verhaeghe nog een rol gaan spelen?

Anderlecht en Standard zijn morgen in ieder geval als eerste aan zet en zo kan Brugge het resultaat rustig afwachten Gezien het belang van de match, zullen geen van beide ploegen ook grote risico's willen nemen van bij de start. Mogelijk krijgen we morgen dus een nerveus en tactisch steekspel te zien. Hein Vanhaezebrouck heeft er echter wel vertrouwen in: "Thuis moeten we van niemand bang zijn", liet hij zich ontvallen bij Sporza.

Komt Standard voor de overwinning?
Standard kan eigenlijk voor niets minder dan een overwinning gaan. Het telt vier punten achterstand op Brugge en kan zich dus amper een misstap veroorloven. Carcela en Edmilson zijn ongetwijfeld de pionnen om in de gaten te houden. "Zij kunnen de wedstrijd met een flits beslissen", weet ook de Anderlechtse coach. Razvan Marin is dan weer onzeker met een verzwikte enkel.

Tegengoals en efficiëntie
De Anderlechtse verdediging staat steviger dan een paar maand geleden, maar slikt toch geregeld tegengoals. Voor paars-wit zal het er vooral op aan komen de nul zo lang mogelijk te houden en naar het einde van de match toe te profiteren van de ruimte die de Roucheszullen moeten geven. Andy Najar zou daarin wel eens een belangrijke rol kunnen spelen. De Hondurees is echter ziek en twijfelachtig voor de partij. Achteraan zal Anderlecht verder moeten rekenen op een solide Dendoncker en vermoedelijk ook Deschacht. Voor Kara komt de partij in principe te vroeg. Het aanvallende compartiment kan weer rekenen op Saief. Verder blijft het afwachten of Markovic in de ploeg blijft. Mogelijk is de Serviër nog niet klaar voor drie matchen in één week tijd en wordt hij vooral klaar gestoomd voor de partij in Gent. In dat geval zal Morioka zijn plaats innemen.

Een gelijkspel is voor Standard dramatischer dan voor paars-wit, al schieten ook de Brusselaars amper iets op met één puntje, buiten dan het feit dat de tweede plaats wordt geconsolideerd. Gezien het belang van de partij, heeft Ladbrokes ook een speciale actie voor de Anderlechtfans in petto: 10 euro inzet wordt meteen beloond met 100 euro winst bij een overwinning van Anderlecht. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.