Jacques: "Coucke meldde dat we blijven bestaan"

WOENSDAG, 9 MEI 2018, 18:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES De damesploeg van Anderlecht houdt dan toch niet op te bestaan. Rond 16 uur kreeg speelster Heleen Jacques een telefoontje van haar coach. Die had van Marc Coucke vernomen dat de ploeg niet wordt afgeschaft. Vanwaar dan die commotie?

Alles begon maandag. De dames zaten toen samen met de toenmalige directeur van de vrouwenafdeling van Anderlecht. "Het ging ook over de financiële omstandigheden, maar de vrouwenploeg zou sowieso blijven bestaan", vertelt Jacques bij Radio 1. "Dinsdag kwamen we op training en toen kregen we van diezelfde persoon te horen dat de vrouwenploeg zou opgedoekt worden. Gewoon een mededeling, geen reden."

Contact met Coucke was er maandag en dinsdag niet. Vanmiddag belde de Anderlecht-voorzitter met de coach van de damesploeg om te vertellen dat deze blijft bestaan. "Hij zei dat er wellicht enkele zaken gebeurd zijn die door bepaalde personen verkeerd begrepen zijn", aldus Jacques.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.