Club-voorzitter insinueert matchfixing van Anderlecht

ZONDAG, 6 MEI 2018, 18:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht reageerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe op de gebeurtenissen van vanmiddag. In niet mis te verstane bewoordingen insinueerde hij dat er hogere machten aan het werk zouden zijn die Anderlecht aan de titel moeten helpen.

Verhaeghe begon met een verwijzing naar de wedstrijd van vandaag en de heenwedstrijd in Brussel. "Het doelpunt van Teodorczyk was duidelijk buitenspel. De videoref trad niet op, terwijl hij dat in Brussel bij Diaby wel deed. Verder verdienden we een strafschop na een fout van Gerkens op Vanaken. De videoref deed niets. Merkwaardig. Bij twee andere fases trad hij wel op."

Daarna ging Verhaeghe nog een stap verder. "Ik zie dat onze tegenstander van vandaag door de videoscheidsrechter ook bevoordeeld werd in Charleroi. Dan moet je vaststellen: of de videoscheidsrechter is heel onprofessioneel of er is meer aan de hand. Ik hoop van niet, maar het is wel iets waar ik moet aan denken. Het is echter niet aan mij om hiervan bewijs te leveren."

Over het al dan niet doelpunt van Diaby vanmiddag sprak Verhaeghe niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.