Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in

ZONDAG, 6 MEI 2018, 17:06 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas met 1-2 gewonnen op het veld van Club Brugge. Na een tumultueuze wedstrijd met een hoofdrol voor de VAR, pakte paars-wit toch de drie punten.

Na een evenwichtige eerste helft doken beide teams de rust in met een brilscore. Club Brugge had licht veldoverwicht, maar de grootste kansen waren wel voor paars-wit. Zeker Teodorczyk had moeten scoren toen hij oog in oog met Gabulov kwam, maar de Pool verzuimde dat te doen. Markovic kon de rebound niet binnen tikken. Brugge claimde een penalty na een lichte fout op Vanaken. Toen de bal kort voor de pauze toch op de stip ging, corrigeerde de VAR scheidsrechter Visser.

Na rust barstte de wedstrijd pas echt los. Teodorczyk opende -ondanks centimeters buitenspel- de score rond het uur. De VAR greep niet in, 0-1. De thuisploeg was volledig van slag en paars-wit domineerde. Ze verdubbelden zelfs de voorsprong toen Morioka binnen werkte.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar Club kwam via Diaby terug tot 1-2. Ook hier greep de VAR in, aangezien het onduidelijk was of de bal al dan niet over de doellijn was. Visser kende toch de goal toe. In de slotfase claimden de West-Vlamingen nog een strafschop, maar de VAR besliste om deze niet toe te kennen. Een correcte beslissing.

Anderlecht komt zo tot op twee punten van Club Brugge.