Anderlecht ontbindt contract Nicolas Frutos

MAANDAG, 29 MAART 2010, 16:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft het contract van Nicolas Frutos in onderling overleg met de spits ontbonden. Dat deelde de club vandaag mee op een persconferentie. De Argentijn is intussen al terug vertrokken naar zijn vaderland.


Anderlecht heeft Frutos voorgesteld om als jeugdtrainer aan de slag te blijven bij de club. De Argentijn heeft beloofd over het aanbod na te denken. Hij is nu terug in Argentinië, maar keert eind april terug om afscheid te nemen van de club en de supporters.

Dokter Sas legt uit waar Frutos precies mee kampt

"Nicolas sukkelt met tendinopathie op de achillespees", vertelt clubdokter Kristof Sas wat het probleem is. "Dat is iets waar veel mensen mee sukkelen en heel vaak in het midden van de pees. Bij Nico is de pees echter op alle drie de plaatsen aangetast. De pees is zo erg aangetast dat Nico niet langer kan voetballen op hoog niveau."

"Bij zo'n blessure spelen veel intrinsieke en extrinsieke factoren mee. Intrinsiek zijn persoonsgebonden zaken, extrinsiek gaat vooral over de trainingsintensiteit, schoenen, ... In de vier jaar dat Nico hier was, zijn we naar verschillende experts geweest om die factoren zoveel mogelijk aan te passen, maar jammer genoeg was dit niet voldoende voor de speler."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.