Elf talenten tekenen profcontract bij paars-wit

VRIJDAG, 4 MEI 2018, 11:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Elf veelbelovende jeugdspelers tekenen een eerste profcontract bij Anderlecht. Dat is het grote nieuws dat Marc Coucke deze voormiddag bekend maakte. "De beste jongeren trekken rond hun 14, 15 jaar naar het buitenland. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking", zegt Coucke.

"De acht beste spelers van onze U17 een profcontract hebben getekend", zo begon Coucke fier zijn persconferentie. Drie andere youngsters deden dat eerder al. Ze verbinden hun lot allemaal voor twee of drie jaar aan Anderlecht. Dat Coucke de pers uitnodigde om dit te vertellen, geeft aan hoe belangrijk hij dit vindt.

Volgende elf spelers tekenden een contract: Jeremy Doku (foto), Mathis Suray, Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Halim Timassi, Killian Sardella, Loic Masscho, Chris Kalulika, Yari Verschaeren, Antoine Colassin en Zacarias Antonio.

Onder meer Timassi en Doku werden erg nadrukkelijk het hof gemaakt door buitenlandse clubs. Van Doku werd aangenomen dat hij naar Liverpool zou trekken, maar dat gebeurd dus niet. Timassi werd onder meer genoemd bij Inter Milaan.

Geen Matazo

Een opvallende aanwezige in het lijstje is Eliot Matazo. Hij is de aanvoerder van de nationale ploeg U16 en geldt als het grootste talent van zijn lichting. De voorbije maanden werd zijn naam genoemd bij onder meer Manchester United en Manchester City. United schakelde zelfs Romelu Lukaku in om hem te overtuigen. Opvallend genoeg gebruikte ook Anderlecht deze strategie. Het toonde op de persconferentie een filmpje waarin Lukaku zich tot Jeremy Doku richtte en zei dat bij Anderlecht blijven de beste kans was om een toekomstige superster te worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.