Anderlecht zet titelambities kracht bij

ZONDAG, 28 MAART 2010, 22:50 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft een 6-0 pandoering uitgedeeld aan Zulte Waregem en profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Club Brugge. De kloof met Brugge bedraagt ondertussen al acht punten en die wordt deze keer niet gehalveerd.

Anderlecht greep Zulte Waregem meteen bij de keel en na negen minuten was het al raak. Boussoufa krulde een vrije trap voorbij de muur én voorbij Bossut: 1-0. Na de sterke start liet paars-wit het tempo wat zakken en mocht Zulte even meespelen. Een nieuwe vrije trap van Boussoufa ging net over. De 1-0 stand bij de rust was gevleid voor de troepen van Dury.

Na de pauze begon echter één lange lijdensweg voor Zulte dat duidelijk Franck Berrier miste. Suarez maakte er van op penalty 2-0 van en Van Damme besliste enkele minuten later de wedstrijd: 3-0.

Anderlecht verwende zijn supporters want het ging door op dit elan. De Sutter, Gillet en Bossoufa met zijn tweede van de avond maakten er 6-0 van. Zulte Waregem stond er bij en keek er naar. Meteen de ruimste overwinning van het seizoen voor Anderlecht.

Uitslag: 6-0
Doelpunten: 9' Boussoufa (1-0), 51' Suarez (pen 2-0), 57' Van Damme (3-0), 79' De Sutter (4-0), 83' Gillet (5-0), 86' Boussoufa (6-0)

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyaté (79' Rnic), Biglia (83' Kanu), Van Damme, Suarez, Boussoufa, Lukaku (68' De Sutter)
Zulte-Waregem:Bossut, Minne, D'Haene, Taravel, Lebbihi, Van Nieuwenhuyze (60' Nfor), Hyland, Roelandts (65' Makiese), Matton, Meert, Chevalier (69' Lyng)