Akkoord op clubniveau voor Onyekuru

DONDERDAG, 3 MEI 2018, 07:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS De kans bestaat dat Henry Onyekuru ook volgend jaar nog voor RSC Anderlecht voetbalt. Daarover zou al een akkoord bestaan tussen paars-wit en Everton. Alleen de Nigeriaan zelf twijfelt nog, hij heeft de verbintenis nog niet willen ondertekenen. Zijn makelaar is er ook gerust in dat Onyekuru zal aantreden tegen Club Brugge.

"Eigenlijk was Henry al klaar om te spelen tegen Charleroi", zegt William D'Avila, één van de makelaars van de Nigeriaan, "Maar Anderlecht wou geen risico nemen. Wel jammer, want er kwam iemand van de Nigeriaanse bond kijken. Die zal nu naar Brugge moeten komen kijken, want ik ben ervan overtuigd dat Henry zal spelen."

Everton en Anderlecht zijn het er al over eens geworden dat Onyekuru ook volgend seizoen nog in het Astridpark speelt. Alleen de speler zelf twijfelt nog, hij mikt hoger. Indien paars-wit Champions League voetbal speelt, is de kans groter dat ook Onyekuru akkoord gaat met nog een seizoen bij Anderlecht.

"Momenteel focussen we ons op zijn terugkeer en eventuele WK-deelname. Het is waar dat Champions League-voetbal de gesprekken zou makkelijker maken. Maar alle opties liggen open", aldus nog D'Avila.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.