SF: Davide Rigon bestuurt paars-witte bolide

ZONDAG, 28 MAART 2010, 11:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In het weekend van 3 en 4 april start het nieuwe seizoen van de Superleague Formula. Het kampioenschap breidt dit jaar uit en heeft 12 races op de kalender staan. Intussen heeft Anderlecht ook een nieuwe piloot gevonden.


De Italiaan Davide Rigon zal dit seizoen de bolide van Anderlecht besturen. Rigon heeft ervaring in de Superleague Formula want hij won het eerste SF-seizoen met Beijing. "Ik ben erg tevreden om voor Anderlecht te mogen uitkomen dit jaar", vertelt de Italiaan. "Ik ga wederom voor het kampioenschap, ik besef dat ik voor een moeilijke opdracht sta, maar ik heb het volste vertrouwen in het Azerti-team. Ik kijk er naar uit om samen met Anderlecht en het team voor podiums en zeges te strijden."

Ook manager Herman Van Holsbeeck is opgetogen met de aanstelling van Davide Rigon en het Azerti raceteam. "Met Davide Rigon haalt het RSCA team een vaste waarde binnen en Wim Coekelbergs staat bekend om zijn vakmanschap. De Superleague Formula is topsport van de bovenste plank en het is een originele manier om voetbal en de grote clubs op een andere, creatieve manier te belichten."

Het Belgische Azerti van eigenaar Wim Coekelbergs zal dus de wagens van RSCA en het Braziliaanse Corinthians inzetten. "Mijn jeugddroom om doelman van RSCA te worden, is jammer genoeg nooit verwezenlijkt", aldus Coekelbergs. "Nu, de clubkleuren van mijn geliefd Paars-Wit verdedigen als manager van het RSC Anderlecht raceteam is natuurlijk ook fantastisch. Met Davide Rigon, de SF kampioen van 2008, zijn wij ervan overtuigd dat RSCA nog meer in de internationale spotlights zal komen. Ik reken er dan ook op dat Davide zijn eerste prijs snel aan het thuispubliek mag tonen. Ik wil RSC Anderlecht danken voor het vertrouwen en het enthousiasme."

Bron: RSCA.be / Autosport.be



anderlecht-online forum