"Komende vijf à tien jaar, clubbudget verhogen met 50%"

DINSDAG, 1 MEI 2018, 07:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe ziet de toekomst er nu uit voor RSC Anderlecht ? Blijft Marc Coucke even lang als de vorige voorzitters ? Wat zijn zijn plannen, hoe ziet hij de toekomst en wat met het stadion ? Is Hein Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer bij paars-wit ? Allemaal vragen waarop hij antwoord gaf in La Tribune vorige maandagavond. 

Wat is je volgende dossier op de agenda ?

"Anderlecht in het algemeen, ik ben er dagelijks mee bezig, elke dag ben ik op het werk. Het is een totaalomvattend project. Hoe gaan we de toekomst van Anderlecht verbeteren en optimaliseren. We hebben allemaal dezelfde ambitie en passie."

Een nieuw stadion, hoe zie je dat evolueren ?

"De Belgische competitie heeft nood aan een paar nieuwe stadions. Zowel in Brugge als bij ons. Ik ben nog maar pas begonnen bij Anderlecht en we hebben enkele mogelijkheden overlopen. Een derde ring, op Neerpede waar we enkele gronden liggen hebben, of in een andere gemeente. Het zijn gewoon mogelijkheden die ik opgesomd heb en dat is bij de gemeente Anderlecht verkeerd begrepen. Maar we staan altijd open voor discussie met de lokale overheden."

Anderlecht heeft een geschiedenis van voorzitters die lang aan het roer blijven, hoe zie je dat voor jezelf ?

"Het is duidelijk dat Anderlecht in het verleden altijd stabiliteit heeft gekend met zijn voorzitters. Maar ik ben niet van plan om 40 jaar te blijven. Ik denk dat dit mijn laatste uitdaging is in mijn professionele carrière. Het is ook de eerste keer dat ik niet weet of ik zal slagen."

Wat zijn je Europese ambities ?

"De supporters hebben gelijk dat ze op Europees verwachtingen hebben. We gaan proberen om één jaar op twee, Europees te overwinteren. Als je kijkt naar Ajax, Porto en Salzburg, waarom zou Anderlecht dat dan niet kunnen ? De basis is er al om daar geen 20 jaar meer te moeten op wachten. Mijn project is om het clubbudget de komende vijf of tien jaar te verhogen met 50%."

Is Hein Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer van RSC Anderlecht ?

Waarop Coucke volmondig en zonder twijfel "Ja" antwoordde. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.