Geruchten over degradatieduels duiken op

ZATERDAG, 20 MAART 2010, 11:51 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt morgen tegen Lokeren dat de drie punten nodig heeft om zich te verzekeren van het behoud. Zo niet zijn de Waaslanders afhankelijk van het resultaat tussen Roeselare en Westerlo. Hoogspanning dus in deze matchen.


Lokeren vreest dat Roeselare weinig tegenstand zal krijgen van Westerlo, omdat de ploeg van Jan Ceulemans al lang focust op de play-off 2. Bij Roeselare krijgen ze dan weer koude rillingen van de vele connecties tussen Lokeren en Anderlecht. En die zijn er wel degelijk: Ariël Jacobs, Daniel Zitka, Besnik Hasi, Filip De Wilde, Jelle Van Damme en Olivier Deschacht hebben allemaal een link met Lokeren.

Extra controleurs

De bond wil niets aan het toeval overlaten en stuurt waarnemers naar Roeselare - Westerlo en Lokeren - Anderlecht, om na te gaan of beide degradatieduels wel volgens de regels verlopen. "Door de aanzwellende geruchten lijkt het mij aangewezen om deze duels extra in de gaten te houden", aldus bondsprocureur René Verstringhe in Gazet van Antwerpen.

Olivier Deschacht: "Ik heb liever dat Lokeren in eerste klasse zit dan Roeselare", zegt de kapitein van paars-wit onomwonden. "Ik heb erg veel respect voor voorzitter Roger Lambrecht. Maar we gaan er honderd procent voluit voor gaan om te winnen. Dat zijn we verplicht. We willen onze voorsprong op Club Brugge behouden voor de start van Play-off 1."

Ook ploegmaat Jelle Van Damme denkt er zo over. "Ik hoop dat Lokeren erin blijft. Ik heb liever Lokeren in eerste klasse dan Roeselare, maar ze zullen het zelf moeten doen. Winst van Anderlecht hoeft ook niet noodzakelijk het doodsvonnis van Lokeren te betekenen. Wie zegt dat Roeselare thuis wint van Westerlo?"

Doelman Silvio Proto ziet het anders. "Lokeren moet nu het slachtoffer worden van onze Europese uitschakeling tegen Hamburg. We werken nu allemaal naar dat ene doel toe: de titel. Onze voorsprong op Club Brugge moet oplopen. Brugge speelt tegen Germinal Beerschot en het is nooit simpel om daar te winnen."



anderlecht-online forum