Selectie: Lokeren - Anderlecht

VRIJDAG, 19 MAART 2010, 18:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Amper één dag na de uitschakeling in de Europa League moet Anderlecht zich weer op de competitie focussen. Zondag staat immers de laatste wedstrijd voor de play-offs op het programma. Paars-wit gaat dan op bezoek bij Lokeren.


Legear maakt deel uit van de 22-koppige kern, maar of hij tijdig fit raakt blijft een vraagteken. Biglia (knie) trainde vandaag niet en kreeg verzorging. Ook Boussoufa sukkelt opnieuw met zijn knie. "We proberen hem wat te sparen op training, maar als hij een volledige wedstrijd speelt, dan duikt er opnieuw een ontsteking op", weet Jacobs. "De blessure zal niet erger worden door te spelen, maar het is wel pijnlijk. Rust is het enige middel dat zal helpen."

Jacobs blikte tijdens de persbabbel ook terug op de wedstrijd van gisteren. "Ik vond onze mentale veerkracht bij de 0-1 en de 2-2 uitzonderlijk op dit niveau. We hebben misschien een wat onervaren ploeg, maar we kunnen het niveau wel aan. Op basis van de twee voorbije matchen tegen Hamburg, beseffen we dat het mogelijk was en dus was die ontgoocheling na de match ook normaal", aldus de coach. "Een positief punt is wel de snelle manier waar we de laatste weken op fysiek en mentaal vlak recupereren. Dat is heel belangrijk met het oog op de play-offs."

Zondag trekt Anderlecht dus naar Daknam. "Het wordt een gevaarlijke match tussen twee ploegen die op zoek zullen gaan naar de drie punten", aldus Jacobs. "Wij willen winnen om de marge met Club Brugge op 12 punten te houden en Lokeren moet winnen als het niet afhankelijk wil zijn van het resultaat van Roeselare in de degradatiestrijd."

Selectie: Bernárdez, Biglia, Boussoufa, Chatelle, Deschacht, De Sutter, Diandy, Gillet, Juhasz, Kanu, Kouyate, Legear, Lukaku, Martínez, Mazuch, Proto, Rnic, Sare, Schollen, Suarez, Zitka



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.