Deschacht: "Uitschakeling smaakt zuur"

VRIJDAG, 19 MAART 2010, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dubbele gevoelens overheersen bij Olivier Deschacht na de match. "We mogen trots zijn op onze campagne, maar de uitschakeling smaakt toch zuur", zo zegt hij. "Het was bijna een campagne om later aan de kleinkinderen te vertellen."


"We hebben het vandaag weggegeven en niet in Hamburg", vertelt Deschacht in Het Nieuwsblad. "Als je thuis vier doelpunten maakt, dan moet je je altijd kwalificeren voor de volgende ronde. Natuurlijk was iedereen ontgoocheld in de kleedkamer."

"Maar toch moeten we positief blijven na zo'n mooie campagne. We hebben dingen gedaan die niemand verwacht had. Maar dit wordt geen campagne om later aan de kleinkinderen over te vertellen. Net niet. Hadden we ons vandaag ook nog kunnen plaatsen, dan was het wel zo'n Europees seizoen geweest. We waren er heel dicht bij."

"Het is niet de beste ploeg die doorgaat naar de kwartfinales. Maar wel de meest efficiënte. We pakken weer te gemakkelijke tegendoelpunten. En Hamburg heeft dat afgestraft. Als we leper hadden gevoetbald, dan hadden we minder doelpunten tegen gekregen."

De Anderlecht-aanvoerder dankte tot slot ook nog het publiek. "Ze waren fantastisch. Ze hebben ons heel veel vertrouwen gegeven. Dat moeten we nu meepakken voor het vervolg van de competitie. Er is niemand die het zo wilde, maar nu kunnen we ons helemaal concentreren op de titelstrijd. Dat kan nu nog een voordeel zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.