Anderlecht verlaat Europa met geheven hoofd

VRIJDAG, 19 MAART 2010, 09:23 - Garrincha

Een 4-3-overwinning in de terugmatch volstaat voor Anderlecht niet om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Toen het 4-2 werd, kwam Anderlecht er erg dicht bij. Het was Petric die alle hoop weg nam.

Paars-wit begon gedreven aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut had Kouyaté kunnen scoren, maar doelman Rost redde. Vervolgens nam Hamburg het heft in handen, wat resulteerden in kansjes voor Van Nistelrooy en Petric. Op het halfuur zorgde Anderlecht opnieuw voor gevaar, maar kouyaté noch Mazuch konden scoren.

Hamburg lukte daar wel in: drie minuten voor de rust kwam de bal bij Boateng en die draaide het leer mooi voorbij Proto. Het sein voor Anderlecht om ook in actie te schieten. Boussoufa schilderde de bal op het hoofd van Lukaku en die kon niet meer missen. Voor de rust werd het zelfs nog 2-1: Suarez werd gehaakt in de zestien en hij zette de strafschop zelf om.

Ook na de rust was de eerste kans voor Kouyaté, maar Jarolim redde op de lijn. De fans gingen nu volop achter hun ploeg staan. Een koude douche volgde echter toen Janssen de gelijkmaker aantekende. Anderlecht was echter niet aangeslagen en na een mooie combinatie zette Biglia Anderlecht opnieuw op voorsprong: 3-2. Zeven minuten later nam Lukaku de bal mooi mee, zette voor en Boussoufa tikte aan de eerste paal de 4-2 in doel. Anderlecht op één doelpunt van de kwalificatie.

Petric ontnam paars-wit echter alle hoop. Een kwartier voor affluiten glipte hij door de buitenspelval en scoorde het derde Hamburgse doelpunt. De Anderlecht-tank was leeg en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Anderlecht probeerde nog wel. Het stuurde Juhasz naar voor en deze zag nog een poging voor de lijn gekeerd.

Anderlecht strandt dus in de achtste finales van de Europa League, maar het mag fier zijn op het afgelegde parcours. Vooral de jongeren hebben getoond over veel potentieel te beschikken. De komende weken kan paars-wit zich volop concentreren op de zoektocht naar een dertigste landstitel.

Score: 4-3
Goal(s): 42' Boateng 0-1, 44' Lukaku 1-1, 45'+3 Suarez 2-1 (pen), 52' Jansen 2-2, 59' Biglia 3-2, 66' Boussoufa 4-2, 75' Petric 4-3

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht (62' De Sutter), Kouyaté, Van Damme, Biglia, Suarez, Lukaku (82' Kanu), Boussoufa.
Hamburg:Boateng (63' Elia), Rozehnal, Torun (84' Trochowski), Mathijsen, Rincon, Jarolim, Zé Roberto, Jansen (78' Tesche), V.Nistelrooy, Petric.

Geel: 26' Van Damme, 34' Boateng, 73' Suarez