"Minpuntjes Hamburg liggen in de verdediging"

DONDERDAG, 18 MAART 2010, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs weet dat Anderlecht straks een erg lastige opdracht wacht. "Elke speler zal aan 200 procent moeten spelen", zegt hij. De Anderlecht-coach hoopt ook dat het publiek zich volledig laat gaan en paars-wit vooruit stuwt.


"Als het publiek achter de ploeg gaat staan dan geeft dat de spelers sowieso meer vertrouwen", vertelde Jacobs op de persconferentie woensdag. "Om een enorme ambiance te creëren moet het eerste signaal echter van het veld komen. Als wij scoren dan volgt er een sneeuwbaleffect en wordt de sfeer steeds beter."

"Ik schat onze kansen nu op dertig procent, maar als we snel scoren dan stijgen onze kansen zienderogen. De eerste goal van Hamburg in hun eigen stadion was meer toeval dan kunde, maar helaas was Van Nistelrooy daarna te goed. Het is echter niet omdat een ploeg een superspits heeft dat ze automatisch elke match zullen scoren."

Waar liggen dan de kansen voor Anderlecht? "De laatste tijd slikken ze wat goals en van hun laatste vijf uitmatchen konden ze er maar ééntje winnen. Dat moeten we meenemen. Als wij scoren zal de twijfel bij hen misschien toeslaan", hoopt Jacobs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.