Anderlecht laat zich niet verrassen door Genk

ZONDAG, 14 MAART 2010, 22:06 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft het Racing Genk van ex-trainer Frank Vercauteren met lege handen naar huis gestuurd. Lukaku en De Sutter zorgen voor een vlotte 2-0 overwinning. In de stand behoudt paars-wit zijn ruime voorsprong op Club Brugge.

Genk begon het best aan de match en kreeg ook enkele kansen. Zo moest Proto Anderlecht in de 13de minuut tot drie maal toe recht houden. De doelman stond pal op verschillende pogingen van Buffel.

Anderlecht trok met de rust in zicht wel het laken naar zich toe, maar grote kansen bleven uit. Mazuch nam een bal op de slof en Legear dreigde bij momenten, maar Genk-keeper Köteles was attent. Paars-wit kwam in de 40ste minuut nog goed weg toen een vrije trap van Tözsér op de paal strandde. Ruststand: 0-0.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten toen Lukaku zijn ploeg op voorsprong zette. Na een knappe één-twee tussen Boussoufa en Suarez tikte Lukaku aan de eerste paal zijn 14e goal van het seizoen tegen de netten. Genk kwam er na de rust nog maar zelden uit, terwijl Anderlecht verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Voor de 2-0 was het wachten tot in de 88ste minuut: de pas ingevallen De Sutter kreeg het leer mooi in de loop via Biglia en liet Köteles kansloos.